اخبار

ویکتور یانگ، آهنگساز رویاهای هالیوودی

ویکتور یانگ، آهنگساز رویاهای هالیوودی
نشست پژوهشی «ویکتور یانگ، آهنگساز رویاهای هالیوودی» با حضور نصرالله داوودی،آهنگساز،مترجم و پژوهشگر مستقل،31 مرداد در فرهنگسرای نیاوران برگزار می‎شود.

 

 

به گزارش روابط عمومی بنیاد آفرینشهای هنری نیاوران، در این نشست ضمن ارائه نمونههای صوتی و تصویری از موسیقی فیلمهای ساخته آهنگساز به آنالیز سبک آهنگسازی وی پرداخته میشود.

ویکتور یانگ، آهنگساز آمریکایی در 8 آگوست 1900 در شیکاگو به دنیا آمد. خانوادهاش به شدت اهل موسیقی بودند و پدرش در اپرای مسافرتی جُزف شیهان فعالیت میکرد. ویکتور از سن شش سالگی به آموختن ویلن پرداخت و خانوادهاش که یهودی و اصالتا اهل لهستان بودند او را در سن ده سالگی به ورشو نزد پدربرزگ و مادر بزرگش فرستادند تا در اروپا به تحصیل موسیقی بپردازد. او تحصلاتش را در آکادمی سلطنتی ورشو زیر نظر رومن استاتکفسکی آهنگساز بزرگ مجار به پایان رساند و دیپلم افتخار نیز دریافت کرد. او همچنین زیر نظر ایسادور فیلیپ، استاد کنسرواتوار پاریس، به تحصیل پیانو پرداخت و در حالیکه که هنوز نوجوان بود به عنوان نوازنده ویلن در ارکستر فیلارمونیک ورشو شروع به کار کرد. پس از فارغ التحصیلی و با آغاز جنگ جهانی اول و اشغال ورشو توسط آلمان نتوانست به آمریکا بازگردد. از این رو به نوازندگی در ارکستر فیلارمونیک ورشو ادامه داد و همزمان به تدریس میپرداخت. سرانجام در 1920 نهایتا موفق شد که به آمریکا بازگردد و کارش را به عنوان نوازنده ویلن در ارکستر کازینوی مرکزی شیکاگو آغاز کند.

یانگ سپس با نامزد لهستانی خود به لس آنجلس رفت و در آنجا ابتدا برای تئاتر میلیون دلاری به مدیریت سید برومن به نوازندگی پرداخت. او در ادامه به عنوان کنسرت مستر ارکستر سینماهای پارامونت مشغول به کار شد و پس از آن به مرور به تنظیم و ارکستراسیون آثار موسیقی دیگران پرداخت. این آهنگساز چند کار موزیکال موفق ساخت. در دهه 1930 هالیوود بیشتر در اشغال خوانندگان پاپ بود و ویکتور یانگ بیشتر کارش ابتدا در صنعت فیلم با نوشتن آهنگهای پاپ عاشقانه برای خوانندگان معروف آن دوران گذشت. او سپس به ضبط آثار موفق پاپ برای خوانندگان مختلف پرداخت و همین زمینه حضورش در رادیو را فراهم آورد. وی در رادیو به شدت به عنوان رهبر ارکستر نیز مقبول افتاد و یکی از مهمترین کارهایش در زمینه رهبری ارکستر ضبط کل موسیقی فیلم «جادوگر شهر اوز» در 1939 بود.

ویکتور یانگ زمانی به هالیوود آمد که بعدها آن دوره دوران طلایی نام گرفت. دورانی که سینما در اوج شاعرانگی و زیبایی بود. از این رو او را میتوان از آهنگسازان موثر در صدای هالیوودی و نیز شکلگیری رویاهای هالیوودی دانست. ویکتور یانگ در طول حیات هنری اش 22 بار نامزد اسکار شد و حتی در دو سال هر بار چهار بار نامزد اسکار شد اما هرگز موفق به کسب این جایزه نشد تا اینکه پس از مرگش در سال 1957 آکادمی اسکار یک اسکار افتخاری به وی اهدا کرد.

سبک آهنگسازی یانگ سرشار از شاعرانگی و تصورکننده جهان بیغم و وسعت بی انتهای طبیعت بکر آمریکایی است که در ابتدای صده بیستم در آن متولد شده بود. سرزمینی که برای بسیاری از مهاجران از جمله خانواده خود او سرزمین فرصتهای طلایی بود. سه فیلم آخر او یعنی «عمر خیام»، «پرش تیر» و «دروازه چین» پس از مرگ وی به نمایش درآمد که آخرین فیلم توسط دوست قدیمی یانگ، مکس اشتاینر و پس از مرگ ویکتور یانگ به اتمام رسید. او همچنین قرار بود که موسیقی فیلم «ده فرمان» را هم بسازد که به دلیل بیماری شدید از پذیرش آن خودداری کرده و به پیشنهاد او این موسیقی به آهنگسازی جوان که در آن زمان گمنام بود به نام المر برنشتاین سپرده شد. سرانجام او در سن 56 سالگی در 10 نوامبر 1956 چشم از جهان فرو بست. از آثار او میتوان به: «شِین»، «سامسون و دلیله»، «آب کردن یخ»، «دختر نظامی»، «سفرهای گالیور»، «پسر طلایی»، «خیلی به سمت جنوب»، «فرمان سیاه»، «آریزونا»، «بزرگترین نمایش روی زمین»، «نامههای عاشقانه»، «ملکه نقرهای»، «دور دنیا در هشتاد روز»، «والس امپراطور»، «نوشته بر باد»، «ماجرای سپتامبر»، «نامه هایی از آیوجیما» و «مرد آرام» اشاره کرد.

نشست پژوهشی«ویکتور یانگ،آهنگساز رویاهای هالیوودی»31 مرداد ساعت  17در سالن کنفرانس فرهنگسرای نیاوران برگزار میشود.

حضور کلیه علاقمندان در این نشست آزاد است.

۲۸ اَمرداد ۱۳۹۸ ۰۹:۲۵
روابط عمومی فرهنگسرای نیاوران |