اخبار

غلامحسین امیر خانی: جهان تشنه هنر متعالی ماست

غلامحسین امیر خانی: جهان تشنه هنر متعالی ماست
آیین گشایش نمایشگاه خوشنویسی دستخط، با حضور جمع کثیری از هنرمندان، هنردوستان و مقامات کشوری پنجشنبه 22 آذر در گالری شماره 1 فرهنگسرای نیاوران برگزار شد.

 

 

به گزارش روابط عمومی بنیاد آفرینش های هنری نیاوران، در این مراسم ابتدا محمدرضا جعفری، برگزارکننده نمایشگاه گفت: نمایشگاه دستخط آغاز تور نمایشگاهی اساتید در ایران و دیگر کشورها است. این آثار از عیار بسیار بالایی برخوردار است و آغازی برای جریان سازی در عرصه هنر خوشنویسی است. این اساتید سالهای زیادی است که آثارخود را در معرض دید هنردوستان قرار نداده بودند و برگزاری این نمایشگاه ذهن مرا به شدت به خود مشغول کرده بود. تعداد و نوع و تنوع آثار این مجموعه حرکتی خاص در مقوله هنرهای تجسمی به شمار میرود و میتوان از آن به عنوان یک حرکت جریان ساز در فرهنگ نام برد.

جعفری در ادامه گفت: این اساتید چراغ راه  ما هستند. به جرات میتوانم بگویم  بسیاری از اقداماتی که  در بخش فرهنگ انجام شده، مرهون تلاشهای غلامحسین امیرخانی است.»

جعفری همچنین در پایان برگزاری نمایشگاه را به  محمدرضا شجریان و غلامحسین امیرخانی تقدیم کرد.

سید عباس سجادی، مدیر عامل بنیاد آفرینش های هنری نیاوران، در ادامه این مراسم ضمن خوشآمد گویی  به حاضران گفت: امشب یکی از زیباترین شبهای فرهنگسرای نیاوران است، آثاری که بر روی دیوارهای فرهنگسرای نیاوران نصب شدهاند به قدری با عظمت هستند که دیوارها را به لرزه در آورده اند. این نمایشگاه برای من  کلاس درس بزرگی بود، چرا که  شخصیتهای بزرگی همچون شیرازی و ملکزاده همواره نام مبارک امیرخانی را بر زبان میآوردند و به گونهای رفتار میکردند که گویا آنها  بر آثار خوشنویسی استاد تذهیب زدهاند. چرا که امیرخانی خود  را وقف هنر کرده است، وقف خوشنویسی  و نیز دفاع از هویت و شرف خوشنویسی.»

غلامحسین امیرخانی، از اساتید و پیشکسوتان هنر خوشنویسی به عنوان آخرین سخنران در  سخنانی  با ذکر این مطلب که  عظمت فرهنگ و هنر به گونه‌ای است که باید بسیار در حرف زدن دقت کرد تا شان هنر رعایت شود خاطر نشان کرد :ما اهالی خوشنویسی مفتخریم که این توفیق را داشتهایم تا با ادبیات بی نظیر ایران، همراهی و همقدمی داریم. وی سپس افزود: ما در گذشتهای نه چندان دور، 150 رشته هنری داشتیم و  در دنیا پیشرو بودیم،  اما تاکید میکنم که امروز چین و هند از ما سبقت گرفتهاند، جای تاسف است که این هنرها دیگر وجود ندارند. اما وظیفه ماست که باردیگر این هنرها را پرورش دهیم و ایران و ایرانی را با هنرهای بی نظیرش در دنیا معرفی کنیم. جهان نیز تشنه هنر متعالی ماست. همه جای دنیا از ما استقبال می کنند، چرا که آنها هم مشتاقند،  چرا که جنس بشر به زیبایی گرایش دارد.

 امیرخانی در ادامه با اشاره به پیشینه انجمن خوشنویسان ایران گفت:تا سال ۱۳۳۰موضوع خوشنویسی در ایران کمرنگ شده بود، و اساتید مطرح در این حوزه کم شده بودند. انجمن خوشنویسان ایران به عنوان یک نهاد مدنی موفق عمل کرده و امروز مفتخریم که اساتیدی در حوزه خوشنویسی پرورش یافتهاند که آثارشان موزهای است.

این خوشنویس همچنین درباره نمایشگاه دستخط نیز گفت: علی شیرازی که آثارش در این نمایشگاه در معرض دید عموم قرار گرفته، خط نستعلیق را متحول کرده است. این دستاورد بسیار بزرگی در هنر خوشنویسی ایران است. همچنین در مورد مجتبی ملکزاده و هنرش نیز باید بگویم که  امروز اگر ملکزاده بر اثرش امضا نزند با خط گلستانه، بزرگ ترین خوشنویس قاجار، اشتباه میشود. در آثار این دو هنرمند زیبایی و تعادل و عیار بالا موج میزند. این دو همچنین در دو دهه اخیر شاگردانی تربیت کردهاند که آنها نیز  جایگاه یگانهای  در هنر خوشنویسی دارند و آثار آنها نیز موزهای محسوب میشود.

در پایان این برنامه تمبری که از سوی انجمن مجموعه داران آثار هنری، مزین به تصویر غلامحسین امیرخانی و یکی از آثار او بود رونمایی و به امیرخانی تقدیم شد.

 

شایان ذکر است در آیین افتتاحیه این برنامه سید محمد مجتبی حسینی معاون هنری وزیز فرهنگ و ارشاد اسلامی ، غلامعلی حداد عادل رییس فرهنگستان زبان و ادب، کمال خرازی رئیس شورای راهبردی روابط خارجی ایران ، هادی مظفری مدیرکل دفتر هنرهای تجسمی ، فخرالدین فخرالدینی، حمیدرضا نوربخش، نصرا... افجه‌ای، طاها بهبهانی ، مجید رجبی معمار رییس خانه هنرمندان، حجت الاسلام شاهمرادی،  مهدی افضلی  مدیرعامل موسسه توسعه هنرهای معاصر، حامدی مدیرمسئول مجله تندیس و جمعی از اصحاب فرهنگ وهنر حضور داشتند  حضور داشتند .

نمایشگاه خوشنویسی "دستخط" شامل  آثار غلامحسین امیرخانی، علی شیرازی و مجتبی ملکزاده تا 30 آذر در گالری شماره 1 فرهنگسرای نیاوران برپاست.

۲۴ آذر ۱۳۹۷ ۱۰:۳۸
روابط عمومی فرهنگسرای نیاوران |